CocioKlanen's historie startede i det herrens år 2000, med 2 personer på en mark ved Randers. Disse 2 personer var lidet anende om hvad de uforvarende ville komme til at sætte i gang, og hvilke vidtrækkende konsekvenser det ville have for hundredvis af mennesker landet over.

Her kommer historien om begyndelsen til noget stort...


De første skridt.
Det hele startede på Randerslejren i juli 2000. To spejdere, kaldet P. og Hække, havde hver købt en Cocio og sad og drak den på nogle rafter i deres lejr. En anden spejder, ved navn Søren, kommer forbi og spørger for sjov; "Nå I sidder nok og hygger jer. Har I lavet en Cocioklub?" "Ja!" griner Hække. "Fedt!" siger Søren, "Hvad skal man gøre for at være med?" "Man skal hente en ny cocio til os." siger Hække som næsten har tømt hans. "Men vi skal selvfølgelig nok selv betale den." tilføjer han og griner med hans velkendte Hække-grin. Søren syntes det er en sjov idé, så han fortæller om Cocioklubben til nogle af hans andre spejdervenner og sammen går Søren, Thomas, Vægge, Loven, Janni, Boisen og Brian ned og køber Cocioer. Derefter sidder de alle sammen i solen og nyder livet og deres Cocioer sammen.
Næste dag tager Søren og Thomas gruppens trækvogn med ned i lejrens supermarked og køber ALLE de Cocioer der er tilbage (ca. 3 kasser). På resten af lejren bliver der hygget og drukket Cocio i Cocioklubben flere gange dagligt.

Dåben.
Da Søren og hans seniorer kommer hjem fra Randerslejren, syntes de at de har hygget sig så meget med deres Cocioklub at de vil beholde Cocio som tema for deres patrulje. Men da "Cocioklubben" ikke rigtigt lyder så spejderagtigt så beslutter de sig for at finde på et bedre navn. En demokratisk afstemning vedtog at "Cociopatruljen" ikke lyder så sejt som "CocioKlanen" og sådan fandt vi frem til vores navn.
Det var også i denne forbindelse at Sørens kone, Melanie, designede vores logo, som vi senere har fået godkendt af Cocio Danmark. :-)

(Vi har gennem tiden hørt megen brok over at vi kaldte os for en klan, selvom vi ikke var rovere. Med det var vi ligeglade med... Vi hyggede os nemlig! ;-)

Pynt skal der til.
Søren kontaktede Cocio Danmark for at høre om de ikke havde noget reklame gejl vi kunne få/købe til at lave vores patruljesærpræg af, og en dag fik vi besøg af en repræsentant fra Cocio Danmark som kunne præsentere os for en flot pakke med bl.a. parasol, små flag, musemåtter, t-shirts, store og små skilte, klistermærker samt et lille udvalg af Cocio-smagsprøver...

- Den dag var der FEST! 8-D

Kendetegn.
Mens vi var i gang med at udsmykke vores patruljekasse og andet lejrudstyr med vores nyerhvervede pynt, faldt det os ind at vi da også skulle pyntes! En tur i Melanies foretrukne stof-butik på Trøjborg, resulterede i indkøbet af noget Cocio-farvet stof. Derefter et smut i Bilka efter nogle "print ud og stryg på ark", og inden længe var vi alle udstyret med specielle tørklæder der viste hvor vi hørte til.

Vokseværk.
Med tiden rykkede flere op og det medførte at vi opfandt vores optagelsesprøve. Det fungerer således at det første halve år er man "Cocio-Light" klanmedlem.
Der lærer man hvad det indebærer at være medlem af klanen og især hvad der forventes af et klanmedlem. Efter et halvt år som "Cocio-Light" medlem kan man tage prøven og dermed blive fuldt medlem af CocioKlanen. Ved bestået prøve får man udleveret sit klantørklæde som er personligt og IKKE byttes væk. Hvad prøven går ud på er hemmeligt og kun dem som har gennemgået den, kender den...

Navneleg.
At vi blev flere medlemmer medførte også et nyt problem; Navnesammenfald. Det var for bøvlet at der var flere der hed det samme, og derfor begyndte vi at bruge kælenavne til nogle. Det udviklede sig med tiden til det vi nu kalder for Cocionavne.
Det er ikke alle der får et Cocionavn, og hvordan man gør sig fortjent til et Cocionavn er forskelligt, men navnet er altid godkendt af den som har navnet.

Livet i klanen.
Gennem tiden har CocioKlanen været igennem mangt og meget. Kort kan lige nævnes opfindersommerlejr, agentsommerlejr, Troldbjerg'09, SEE2010, lejr i trætoppene, tømmeflådeovernatning, kanoture, klatreture, bygget et vikingeskib på hjul,  platmandløb, sponsorcykelløb på hjemmebygget cykel, adskillige pioneringstrekampe, stofferbold, madpionering, grubestegning og meget mere.
Men især vil mange sikkert mindes vores snehuletur, hvor vi overnattede i selvbyggede snehuler på det norske højfjeld i vinteren 2004.

Godt i skidt.
Med tiden voksede vi dog ind i et problem...
Vi havde nu så mange medlemmer i klanen, at vi ikke længere havde mere stof til at lave tørklæder af. Vi brugte MEGET tid på at forsøge at få fat i mere af den samme type stof, men det viste sig at være umuligt! Det var efter mange krisemøder og under beklagelse af mange af klanens medlemmer at vi måtte tage den tunge beslutning: Vi skulle have et nyt tørklæde...
Vi kiggede på mange forskellige stofmuligheder, og endeligt fandt vi noget vi fandt egnet. Stoffet er changerende i farverne sort, brun og guld. Vi fik også fremstillet broderede klanlogoer til at udgøre kronen på værket. Og det endeligt resultat blev noget som alle endte med at være yderst tilfredse med.
Alle medlemmer, nye som gamle, bærer nu det nye tørklæde.

Mere pynt.
I forbindelse med SEE2010 sommerlejren, køber de fleste af klanens deltagende medlemmer ens trøjer med klanlogo påtrykt på forside og bagside. Det så herre godt ud når vi gik rundt med dem, og vi fik da også mange positive kommentarer. Lykke varede dog kort da det hurtigt viste sig at trykket hverken kunne tåle at blive foldet eller vasket!?! Trøjerne var bestilt hos www.shirtcity.dk som for det første viste sig ikke at kunne tale dansk, og desuden overhovedet ikke var interesserede i at deres produkter kunne leve op til det de reklamerede med på deres hjemmeside...
Så der stod vi med trøjer for ca. 7000kr og en lang næse. :-(
Hvad kan man så lære af det? KØB ALDRIG NOGET HOS SHIRTCITY!!!

Klanen bliver en klan og får et nyt medlem.
I sommeren 2011 skete der store ting i CocioKlanen.
Mange af klanens medlemmer var nu så gamle(!?) at det var mere passende at rykke alle op og blive en rigtig klan.
Så fra d. 16. august 2011 har CocioKlanen været en ægte roverklan.

På vores sommerlejr i juni/juli får CocioKlanen det første nye medlem i flere år. På sommerlejrens første dag, lørdag d. 25. juni, bliver en Seestern campingvogn fra 1979 hentet i Nordjylland, og det bliver begyndelsen på et vidunderligt venskab.
D. 27. juni går den igennem syn, uden anmærkninger, og derefter begynder arbejdet med at gøre den klar til dens nye liv i CocioKlanen.

Planen er, at den skal blive CocioKlanens nye transportable hyggestue og alvorligt opgraderede patruljekasse.


Store omvæltninger.
I de næste mange måneder bliver der arbejdet med Seesternen, som bl.a. bliver rippet for køkken, køleskab, toilet, gas og vand.
Den bliver herefter udstyret med et 200W musikanlæg med 4 højtalere, en større sofagruppe, trådløst internet, bærbar computer, projektor, mikrobølgeovn, kogekedel, et ordenligt køleskab med fryser (til isterninger ;-), multifarvet diodelys, discokugle, røgmaskine, lavalamper o.s.v. ;-) Desuden bliver den fyldt med nok værktøj og udstyr til at gøre enhver patruljekasse misundelig. Så NU er vi klar til at tage på lejr.
 


Og hvad der herefter sker må tiden jo vise... :-)